PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ (JAK MONTE!)

Jak wykorzystać resztki ugotowanej kaszy jęczmiennej? Polecam zrobić ten pyszny wegański pudding orzechowy!

Kasza jaglana, mam wrażenie, jest niekwestionowaną królową kasz na wegańskich blogach kulinarnych. Kasza jęczmienna za to traktowana jest po macoszemu i nikt nie poświęca jej większej uwagi… A szkoda, bo – jak się okazuje – i z kaszy jęczmiennej można zrobić rewelacyjne wegańskie desery. Dziś polecam wegański pudding orzechowy. Jest wspaniale kremowy, a do tego w połączeniu z czekoladowym sosem do lodów smakuje jak Monte! Koniecznie wypróbuj ten przepis, a kiedy już wypróbujesz, wrzuć zdjęcie na instagram, dodaj hasztag #przepisyWP i oznacz Weganizujemy Polskę!

PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ – PRZEPIS

na 4 porcje

1 kubek ugotowanej kaszy jęczmiennej
0,5 kubka słodzonego mleka roślinnego o smaku waniliowym
3 łyżki pasty ze zblendowanych suszonych daktyli albo po prostu kilka dużych suszonych daktyli bez pestek
2 łyżki dobrego masła orzechowego

JAK ZROBIĆ PUDDING ORZECHOWY Z KASZY JĘCZMIENNEJ?

Wystarczy po prostu wszystko razem zblendować na super gładko i gotowe! Dobrze też potem schłodzić w lodówce, najlepiej smakuje na następny dzień.

*

PS Przepis się podobał? Upewnij się, że lubisz nas na Facebooku i obserwujesz na Instagramie :)